Jesienna pogoda sprzyja zachorowaniom. Grupa Smerfów wie , że trzeba zdrowo się odżywiać.Było smacznie , zdrowo i kolorowo🍎🍐 Dzieci rozwijały swoje umiejętności kulinarne. Z jabłek i marchewki robiliśmy zdrowy sok .Przed przystąpieniem do pracy dzieci poszerzały swoją wiedzę na temat owoców i warzyw oraz zdrowego odżywiania.Dzieci wiedzą już, dlaczego należy spożywać owoce i warzywa, że oprócz walorów smakowych, są one źródłem wielu witamin, które chronią i wzmacniają nasz organizm.Dzieci Zapoznały się także z elektrycznym urządzeniem gospodarstwa domowego- z sokowirówką, jej wyglądem i działaniem. Dzieci zostały poinstruowane o sposobie korzystania z sokowirówki z przestrzeganiem zasad bezpieczeństwa 🙂 Dzieci chętnie brały udział w zabawie” Rozpoznaj po smaku” . Z apetytem wypijały zrobiony sok 😋Były nawet dokładki 😋