W nawiązaniu do tematyki tygodnia – Zdrowie na talerzu 💚- dzieci poznały korzyści wynikające ze spożywania zdrowego śniadania, dowiedziały się jak ważna jest zbilansowana dieta, bogata w produkty zbożowe i 5 porcji warzyw, owoców i soków. Żabki podjęły wyzwanie – same miały przygotować dla rodziców zdrowe kanapki. Po starannym umyciu rąk i przygotowaniu stanowisk wszyscy zabrali się do pracy. 💚💚💚💚 Dzieci samodzielnie smarowały pieczywo masłem, a następnie układały na kromkach wybrane produkty. Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonały doskonale. 💚 Podczas robienia kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę. Oprócz kanapek dla swoich Rodziców – również sami mogli posmakować produktów, jakie uwielbiają. 💚💚💚



















